Veel mensen met een spa of buiten bubbelbad hebben het weleens gehad: Schuimvorming in het water. Schuim in een badkuip kan heerlijk zijn, maar schuim in een spa is veelal toch behoorlijk vervelend. Door de massage jets en het bubbelprogramma kan een beetje schuimvorming al snel een heel schuimbad worden. Gelukkig is het mogelijk om schuimvorming tegen te gaan en / of te reduceren.

De oorzaak van schuim in uw spa

Schuim in de spa wordt vaak veroorzaakt door chemicaliën en middelen die niet in het water behoren. Zo kan in zwemkleding vaak nog wasmiddel of wasverzachter zitten wat de schuim in de spa veroorzaakt. Daarnaast kunnen ook zeepresten op de huid of in het haar aanwezig zijn, maar ook gels, lotions of make-up kunnen schuimvorming doen ontstaan.

Wat wij daarom aanraden is om voor het gebruik van uw spa uw zwemkleding goed uit te spoelen met warm water en zeker geen wasmiddel of wasverzachter gebruiken. Daarnaast raden we altijd aan een douche te nemen. Ook hier geldt dat u enkel gebruik maakt van water en geen zeep of douchegel gebruikt om uw huid te reinigen.

Weg met schuim in de spa

Heeft u toch schuim in uw spa? Geen paniek! Hieronder vindt u een paar tips die u kunt opvolgen om het schuim of foam in het water te reduceren en geheel te verwijderen.

  • Tip 1: Zet alle jets en pompen aan en laat het geheel goed “opschuimen”. Met behulp van een schepnet kunt u de grote schuim lagen uit het water scheppen.
  • Tip 2: Maak gebruik van een anti schuim middel om het schuim op te lossen. Dit middel reduceert het schuim en verwijdert alle stoffen in het water die schuimvorming veroorzaken.
  • Tip 3: Onderhoud en reinig het water in uw spa met regelmaat. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een “Spa Disc”, een spons die in het water alle oliën, lotions en cosmetica op die op het wateroppervlak blijven drijven opzuigt. Zodoende krijgt dit vuil geen kans om afgezet te worden tegen de randen van uw spa en wordt ook het ontstaan van schuim voorkomen.
  • Tip 4: Een wat resolute manier is om het water geheel te verversen, wat aangeraden is standaard minimaal drie keer per jaar te doen. We willen echter wel graag benoemen dat het verversen van het water in de Jacuzzi geen zekerheid biedt dat al het schuim weg zal zijn. Dit omdat vetten, oliën en zeepresten in de leidingen kunnen achterblijven.

Als u de genoemde tips opvolgt zult u weer schuimvrij kunnen genieten van uw spa. Alvast veel bubbelplezier toegewenst!

Schuim in uw spa

Veel mensen met een spa of buiten bubbelbad hebben het weleens gehad: Schuimvorming in het water. Schuim in een badkuip kan heerlijk zijn, maar schuim in een spa is veelal toch behoorlijk vervelend. Door de massage jets en het bubbelprogramma kan een beetje schuimvorming al snel een heel schuimbad worden. Gelukkig is het mogelijk om