Het is van essentieel belang dat u de filters van uw spa goed reinigt. De spa filter kan namelijk verstopt raken door kalkaanslag, wat een slechtere watercirculatie tot gevolg kan hebben. Het is daarom raadzaam om uw spa filter om de 1 á 2 weken te controleren en te reinigen.
Spa filter reinigen

U kunt uw spa filter zowel handmatig als met een filterreiniger reinigen.Voorbeelden van filterreinigers zijn de welbekende Estelle Filter Cleaner maar u kunt ook gebruik maken van de Filter Blaster of Filter Flosser.

Indien u kiest voor een handmatige reiniging kunt u de volgende stappen hanteren:

  • Haal de filter(s) uit de filterhuls(en).
  • Er zijn verschillende mogelijkheden om de filter te reinigen. Zo kunt u kiezen om uw filter te laten weken in een emmer/bak met water in combinatie met bijv. tabletten of granulaat. Ook kunt u met vloeistoffen zoals Filter Cleaner uw filter schoon spuiten.
  • Na het reinigen plaatst u de filter of filters terug in het filterhuis en sluit u het deksel.
    Spa filter vervangen

Een spa filter dient u ook met enige regelmaat te vervangen. Wij hanteren voor reguliere spa’s het advies om de filters om de 3 tot 6 maanden te vervangen.

Voor filters van een opblaasbare spa raden wij aan deze om de maand te vervangen. Dit omdat deze filters

Spa filter reinigen

Het is van essentieel belang dat u de filters van uw spa goed reinigt. De spa filter kan namelijk verstopt raken door kalkaanslag, wat een slechtere watercirculatie tot gevolg kan hebben. Het is daarom raadzaam om uw spa filter om de 1 á 2 weken te controleren en te reinigen. Spa filter reinigen U kunt